Mitt liv - inget försvarstal

Daniel Kindberg, Marcus Birro

Jag kommer inte från ett håll. Jag kommer från flera.” Så börjar Daniel Kindberg sina memoarer.
Det är en träffsäker beskrivning om ett extraordinärt liv som innehållit både bråddjupt mörker och himlastormande framgångar. Vi får följa Kindberg från den dramatiska uppväxten med trassliga familjeförhållanden och den älskade systerns död i en trafikolycka, via halsbrytande och livsfarliga militära uppdrag i Bosnien och flera länder i Afrika. En tidig kväll 2002 blir han kidnappad i centrala Stockholm och bortförd för att avrättas.
Möt en människa som hängde av sin uniform och sedermera blev en framgångsrik entreprenör och ledare men som också varit hotad, hatad och bespottad.
Det är också i högsta grad en bok om fotboll och passionen till den. När Östersund FK 2010 åkte ner i division 2 hade klubben en halv anställd och en omsättning på 4-5 miljoner. Där och då sade Kindberg: ”Vi ska spela i Europa och vinna Allsvenskan”. År 2018 omsatte ÖFK 140 miljoner och vann mot Arsenal på Emirates stadium i Europa Leagues sextondelsfinal.
Den resan berättar han om i boken. När den ges ut pågår fortfarande rättegångsprocessen om åtalet för trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott. Men boken är inte något försvarstal. Det är en människas memoarer och en livsberättelse om varför han blev den han blev, och varför saker gick som de gick.
Boken är skriven i samarbete med journalisten Marcus Birro.