Victoria, Victoria!

Alice Bah, Elisabeth Tarras-Wahlberg

Sveriges blivande tronföljare, KRONPRINSESSAN VICTORIA, fyllde i somras 25 år. Hon är ständigt hett stoff i medierna. Hon är naturligt nog den medlem av kungliga familjen som de flesta är mest ”på”.

TV-personligheten och f d programledaren, ALICE BAH, nästan jämnårig med Kronprinsessan, får här stilla sin (och svenska folkets) nyfikenhet.

I en serie öppenhjärtiga intervjuer berättar Kronprinsessan om sin barndom, sina studier i Frankrike, USA-året med universitetsstudier och praktik på FN, sina – hennes unga år till trots – många spännande utlandsresor och representationsuppdrag, fritidsintressen och umgänge, ambitioner och drömmar.

Hur känns det för en ung människa ha sin framtid mer eller mindre utstakad? Kort sagt: Hur är det att utbilda sig till drottning och tronföljare?

Alice Bahs medförfattare, hovets informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg, som numera har till huvuduppgift att vara Kronprinsessans mentor, har på grund av sin mångåriga närhet till kungafamiljen en unik inblick och kunskaper.

Boken är rikt illustrerad i fyrfärg! Dagens Nyheters prisbelönte fotograf, PAUL HANSEN, som fått chansen att följa Kronprinsessan i olika sammanhang, bidrar med nytagna bilder. Boken är också illustrerad med privata bilder ur Elisabeth Tarras-Wahlbergs och Kronprinsessans egna album.

Boken har, i enlighet med Kronprinsessans önskan, fått en både stilfull och modern utformning. Formgivare är Patric Leo. Av bokens intäkter går 100 000 kr till Kolmårdens Insamlingsstiftelse, som stöder arbetet för utrotningshotade djur, bland andra schimpanserna vid Sweetwaters reservat i Kenya.

För presskontakt:

Bertil Ekerlid, 070-696 10 57, alt 08-736 31 61

Tomas Wihlborg, 070-635 31 60, alt 08-736 31 63