Om jag bara vore lite smalare

Mikaela Urbom

Om jag bara vore lite smalare är Mikaela Urboms berättelse om drömmar, musik, dans, kreativitet och motivation. Men boken handlar också om djup ångest, om att tappa sin identitet i tillvaron och om en svår resa genom sjukdomen anorexi – ett inre krig där Mikaelas enorma envishet vändes mot henne själv. I en tid av rotlöshet fann hon en ny målsättning: att bli smalare. Och smalare. Tills döden var nära.
I boken samsas utdrag ur Mikaelas dagbok från sjukdomstiden, fulla av svärta och självhat, med en god portion humor. Mikaelas egna ord vävs ihop med samtal om anorexi tillsammans med människor i hennes närhet, inte minst nyckelpersoner inom vården. Vad kan man göra när man ser tecken på ätstörningar? Hur är det att vara anhörig? Och även om vägen ut ur anorexi ser olika ut för var och en som drabbas av sjukdomen: Hur gjorde Mikaela för att bli frisk?
För kontakt med Mikaelas behandlare på Ylab, gå in på ylab.com
Mikaela började sitt artisteri som konståkerska och gospelsångerska redan som barn. Vid sjutton års ålder blev hon upptäckt av producenten RedOne, som bland annat har jobbat med Lady Gaga, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias. Hon har varit förband till världsartister som Ryan Leslie och Nelly samt var hon en av artisterna i soundtracket till den amerikanska filmen High Strung. Våren 2017 släppte Mikaela singeln ”Stereotypes”, vid samma tid som hon blev klar med sin dansutbildning – fyra år på House of Shapes, grundad av Fredrik ”Benke” Rydman och Jennie Widegren från Bounce Streetdance Company.
För kontakt med Mikaelas behandlare på Ylab, gå in på ylab.com