Närbilder

Ewonne Winblad

I NÄRBILDER får vi spännande inblickar i medievärlden och får möte verkligheten bakom rubrikerna!

Ewonne Winblad är en av de få kvinnor som nått medietoppen; nu skriver hon om vägen dit och om hur det är där uppe. Vi får läsa om intriger och maktkamp men också om arbetsglädje och generositet kollegor emellan.

Avslöjande berättar hon om kulturrevolten på televisionens Kanal 1, ”tokvänstern” på TV2 och rivaliteten mellan Lokalradion och Riksradion. För första gången beskrivs vad som verkligen hände i Radio- och TV-husen natten då Olof Palme mördades.

Från åren som utrikeskorrespondent berättar hon om sitt besök i guldgruvornas hetta och larm i Sydafrika under apartheidåren, om morden på de svenska journalisterna i Idi Amins Uganda och om natten då våldet tog över Nordirland.

Hon låter oss möte politiker och världsstjärnor, radiochefer och regimkritiker och inte minst journalister från press, radio och TV.

Ewonne Winblads yrkesliv har varit en klassresa från åren som TV-hallåa i televisionens barndom till chefsposterna på SVT, Rapport och Sveriges Radios P1.

I NÄRBILDER tar hon också upp till debatt utvecklingen inom den svenska radion och televisionen och granskar hur teknikens utveckling påverkar och styr journalistiken.