Medvetet ledarskap - att förändra en företagskultur

Efter många år som advokat fick Malcolm Wiberg en dag i september 2013 frågan att ta över som Vd på den advokatbyrå som han arbetade på, Lindahl. En organisation med drygt 140 medarbetare. Något som han vare sig hade erfarenhet av eller kompetens för. Efter några dagars funderande tackade han ja.
Det blev en resa som skulle ta honom långt utanför hans komfortzon och in i ett kunskapsland som då var ett svart hål. Fyra år senare blickade han ut över en organisation med en ändrad kultur, fungerande strukturer, ett varumärke som gått från plats 10 till plats 5 och en blomstrande ekonomi. Detta är hans berättelse om hur det gick till, och hur andra kan göra för att nå samma resultat.
I boken delar han med sig om sina tankar om framtidens ledarskap och organisationsmodell, samt de metoder de använde för förändring, allt utifrån logiken ”Varför måste vi förändra oss?”, ”Vad ska vi förändra?” och ”Hur ska vi göra för att förändra oss?” Boken är skriven som en praktisk handbok till stöd för den som vill förändra sitt ledarskap och sin organisation, eller för den som bara funderar på vad det innebär att möta framtiden.