Jag och TV 4

"För övrigt ska Bergvall också sluta".
Orden yttrades av mediamogulen Jan Stenbeck från Publicistklubbens scen och kom som en total chock för Gunnar Bergvall som själv satt i publiken. Sparkad och ”avrättad” offentligt inför en fullsatt debattsal med journalister och mediefolk. En händelse som skapade löpsedlar och gav honom förstasidan i Expressen dagen efter.
I boken Jag och TV4 berättar Gunnar Bergvall hur det gick till när han och Ingemar Leijonborg under sju år byggde upp det som kom att bli TV4, den första marksända reklamtv-kanalen i Sverige.
Boken skildrar den trassliga TV4-premiären, om svikna löften och om den ödesdigra kvällen den 11 december 1991 då han fick sparken från sitt livsverk av nämnde Stenbeck, som kort tid innan gått in som ny delägare i TV4 när regeringen, efter mycket politiskt rävspel, givit koncession för en konkurrerande marksänd tv-kanal vid sidan av Sveriges Television.
Jag och TV4 är också historien om Gunnar Bergvalls liv. En personlig berättelse om hans väg från barndom, skola och utbildning till framgångsrik entreprenör och företagsledare, gift familjefar samt om ridolyckan som höll på göra honom förlamad för resten av livet.