I huvudet på en välfärdsentreprenör - om framgångssagan Alpha CE

Alpha CE grundades med visionen om "alla har en plats på arbetsmarknaden". Målet: Att bekämpa utanförskapet för nyanlända invandrare, arbetslösa ungdomar och långtidsarbetslösa. På tre år gick företaget från att vara en idé till att bli ett Gasellföretag som idag har drygt 360 anställda över hela landet.

Det här är berättelsen om hur ett gäng kollegor sade upp sig och byggde ett nationellt företag. Bakom Alpha CE står eldsjälen och entreprenören Maria Mattsson Mähl. På sitt personliga språk, tar hon med oss på en resa kantad av stor dramatik, humor och livsförändrande möten - från att drömmen om Alpha CE föds, fram till idag när frågorna om utanförskap och försörjning har blivit mer aktuella än någonsin.

I huvudet på en välfärdsentreprenör är en bok om ledarskap och entreprenörskap, om företagande som drivs av samhällsengagemang, om synen på den kvinnliga ledaren och om de uppoffringar man måste göra, för att nå sina drömmars mål. Men framförallt är det en bok om hur man genom fokus och vilja kan få ägna sig åt det man älskar mest.