Den nya retoriken - mina bästa råd förl ledare och andra som vill övertyga, beröra och inspirera

Heléne Hedqvist

Vad innebär det att vara en god talare i dag? Den klassiska retoriken är fortfarande viktig - den ger oss grunderna i hur man bygger upp ett anförande som berör. Samtidigt utelämnar den hur man får till ett bra framträdande, en förmåga som har blivit allt viktigare att bemästra.
I Den personliga retoriken förenas det bästa av två världar. Du lär dig de viktiga grundverktygen från den klassiska retoriken men lika stor tyngdvikt läggs på hur du kan bli personligare och ta mer plats i dina framträdanden – så att du kan inspirera och beröra din publik.
Heléne Hedqvist är retorikcoach och grundare av Retorikstudion. Hennes expertis är individuell retorik och presentationsteknik för chefer och ledare. Med bakgrund som skådespelare, studier i retorik från Södertörns högskola, utbildad vid anrika Lee Strasberg Theatre Institute i New York, delar hon med sig av sina erfarenheter – inte minst hur avgörande din hållning, din rösthantering, din gestik, din mimik och ditt sätt att röra dig är, för ditt framträdande.
Genom bokens handfasta råd får du snabbt hjälp att förbättra din talarförmåga så att du kan nå fram med ditt budskap.
Heléne Hedqvist lyckas även i skrift få fram retorikens personliga touch och ger oss värdefulla tips om både detaljer och den viktiga helheten. Den är annorlunda än många andra böcker i sitt slag och det gör den mycket läsvärd! En bok som gör att du berör.
Roger Ekström, kommunikationsdirektör Lundbergs