Den fjärde mannen

Sven Nylander

Sven Nylander tillhörde friidrottens världselit i femton år. Han tävlade i fyra OS, fem VM och fyra EM. På sin distans, 400 meter häck, var han överlägsen i Norden och han blev flerfaldig EM-medaljör. När Sven var 34 år presterade han sitt livs lopp och sprängde en magisk gräns då han sprang under 48 sekunder. Förklaringen låg i mental träning som revolutionerade hans sätt att tänka.

I Den fjärde mannen utvecklar Sven Nylander sina tankar om vad hans karriär i slutändan handlade om. Tankar och teorier som Sven under många år föreläst om och som väckt stor uppmärksamhet inom näringsliv, idrottsvärld och bland ”vanliga” människor. I boken hjälper Sven Nylander läsaren att tydliggöra dina begränsningar och förlösa din personliga kraft.

Han har under sin karriär utarbetat ett koncept som innebär att små mentala förändringar kan frigöra stora krafter och förbättra resultaten. Precis som i näringslivet handlar det om att sätta upp mål, göra en plan och ta ansvar för att nå dit man vill komma.

”När jag tänker tillbaka på min karriär, så minns jag inte resultaten, rubrikerna eller medaljerna. Jag minns ett speciellt tillstånd som upplevs som om tiden stod still. Tillstånd som inte är unikt för idrottsmän, utan ett tillstånd som många känner igen. Tillståndet har många namn - det kan vara det vi kallar lycka.”

Sven Nylander